Sinterklaasherinneringen

Een omgetoverd wiegje…de herinnering van…

 

…Rosalinde Visser uit Leeuwarden.

wiegje“Het moet 1 van mijn vroegste herinneringen zijn.

Ik was 3 of 4 jaar oud, toen er hevig op de deur werd geklopt. Wij natuurlijk allemaal vol spanning naar de voordeur. Want op 5 december kan het maar 1 wezen.
Ik kan me zelfs nog herinneren hoe de spanning voelde. Eenmaal de deur open had ik maar oog voor 1 ding. Er stond een grote zak met pakjes erin. Maar daar had ik geen oog voor. Want naast die zak stond een mega groot kado die minstens zo groot was als de zak zelf. En klein als ik was en ik nog niet kon lezen, zag ik donders goed dat daar mijn naam op stond. “die isse mij” scheen ik geroepen te hebben.

Een maal uitgepakt was het een prachtig wiegje voor mijn liefste pop. Het was mijn oude poppenwagen die de Sint had omgetoverd in een wiegje.

Jaren later heb ik dit zelfde wiegje opnieuw omgetoverd. Toen mijn zoon is geboren, hebben we het wiegje aan mijn dochter van anderhalf gegeven met een mooie nieuwe pop er in. We hadden het wiegje hetzelfde bekleed als de grote echte wieg van mijn zoon.

En als ik het wiegje zo zie staan moet ik altijd nog even terug denken aan dat mooie gevoel daar voor die deur….jaren geleden….”