€0,00

Geen producten in de winkelwagen.

[email protected]

€0,00

Geen producten in de winkelwagen.

Wie zijn wij?

More articles

Rijmtip #039: Inspiratie

Rijmtip #012: Alcohol

Rijmtip #004: Rijmwoorden

Dat wij Vijftwaalf.nl heten hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. De site begon in 2001 als een kleinschalig initiatief (onder de naam Vijfdecember.com), om mensen met sinterklaasstress te helpen bij het schrijven van sinterklaasgedichten. De site was ontstaan uit een noodzaak, maar hoe groot die behoefte aan hulp van sint en piet was, hadden we een tikkeltje onderschat. We werden werkelijk overladen met aanvragen voor sinterklaasgedichten, en de basis voor onze gedichtenservice was gelegd. Draaiden we het eerste jaar nog gewoon via een mailprogramma, inmiddels loopt de service via een efficiënt ontwikkeld systeem, waardoor wij ons niet hoeven bezig te houden met logistiek, maar ons kunnen richten op datgene dat we goed kunnen: rijmen en dichten.

Maar wie zijn ‘wij’ dan precies?

magVijftwaalf.nl bestaat uit een team van hulpsinterklazen en hulppieten die gedichten op maat schrijven, aan de hand van informatie die onze aanvragers verschaffen. Daarnaast bevat onze site een database met duizenden gedichten die in de afgelopen jaren zijn geschreven, ingedeeld op categorie. De hoofddichter en tevens oprichter van onze site is Martin Gijzemijter. Martin is songwriter voor artiesten als Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis, Jeroen van der Boom, Vinzzent (o,a, zijn hitsong Dromendans), Antje Monteiro, Re-Play en vele anderen. Dat lukte in de beginjaren nog prima alleen, maar tegenwoordig heeft hij de hulp van z’n rijmpieten hard nodig.

Vijftwaalf.nl is niet alleen de grootste gedichtenservice voor Sinterklaasgedichten, we zijn ook nog eens de goedkoopste. Dat heeft alles te maken met de filosofie achter de oprichting, aldus Gijzemijter: ‘Toen ik in 2001 begon met de sinterklaassite, deed ik dat omdat ik zoveel mensen om me heen gefrustreerd zag raken door de sinterklaasgedichten en ik wilde ze helpen.

Na tien jaar, en vele duizenden gedichten durf ik te zeggen dat dat is gelukt. Mensen raken met mooie woorden, dat is wat ik altijd heb willen doen, en deze site stelt me, naast mijn songteksten, meer dan ooit in staat om dat te doen!”

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -spot_img

Latest

Rijmtip #039: Inspiratie

Rijmtip #012: Alcohol

Rijmtip #004: Rijmwoorden

Rijmtip #035: Opgeven