Rijmtips

Rijmtip #005: Het is maar een gedicht

We begrijpen dat je heel graag een goed gedicht wilt schrijven en dat je indruk wilt maken op je familie en vrienden met je rijmkunsten. Daar is niets mis mee, zoals je het maar als een uitdaging blijft zien. Sla je door in je drang om een goed gedicht te schrijven, dan wordt de uitdaging ineens een obstakel. Dan verandert trots zijn op het feit dat je zo goed kunt rijmen, ineens in balen van het feit dat je niet kunt schrijven wat je in gedachten had. Laat dat zo snel mogelijk los, want – we kunnen bijna niet geloven dat we het zeggen – het is ‘maar’ sinterklaas. Het is een leuk feest en gedichten en cadeautjes zijn een leuke bijkomstigheid. Het is absoluut niet belangrijk genoeg om ook maar een minuut slaap door te verliezen. Probeer een leuk gedicht te schrijven, lukt het niet, ga dan niet stressen of balen en verzin wat anders. Probeer iets creatiefs te doen waar je talent ligt. Er zijn geen regels voor Sinterklaasvieringen en originaliteit wordt altijd gewaardeerd.