05. Ik wil nog meer vertellen, maar het info-vak zit vol. Wat nu?

  0
  15

  Op iedere gedichtlengte zit een karakterlimiet. Dat is om te voorkomen dat mensen een volledig Tolstoj-manuscript aanleveren bij een gedicht van 8 regels; dat is zonde van de tijd die de aanvrager eraan heeft besteed, maar ook zonde van onze tijd, want hoe meer info, hoe langer het voor ons duurt om het gedicht te maken.

  Past niet alles wat je wilt vertellen in het info-vak? Dan is dat een goede indicatie dat het te veel info is voor de gedichtlengte die je wilt aanvragen. In dat geval adviseren we je om een langer gedicht aan te vragen of te kijken waar het gedicht écht over moet gaan.

  Het heeft geen zin om zoveel mogelijk info in telegramstijl in het tekstvak te proppen. Dat is voor ons slecht leesbaar, waardoor de kans toeneemt dat we iets verkeerd interpreteren en een fout in je gedicht maken. Dus merk je dat je afkortingen of steekwoorden moet gaan gebruiken om het passend te krijgen, dan is het echt verstandiger om een langer gedicht aan te vragen.

  Het is voor ons ook niet mogelijk om te werken met info die wordt nagemaild, omdat het dan totaal onoverzichtelijk wordt voor onze rijmpieten. (Zie ook: Ik ben iets vergeten te vertellen dat wel in het gedicht moet, mag ik dat mailen?)