Dichtservice Vijftwaalf.nl in het nieuws

Sinds de dichtservice in 2001 is gestart, hebben we vele tienduizenden mensen blij mogen maken met een sinterklaasgedicht. En dat is (gelukkig) niet onopgemerkt gebleven. Wanneer de dichtnood het hoogst is, zo rond 3 december, gaat de media op zoek naar services die mensen helpen bij het schrijven van gedichten, en gelukkig komen ze regelmatig bij ons uit, en dat is natuurlijk goed nieuws.

Editie NL – RTL4

Een paar jaar geleden kwam Editie NL bij ons langs om te kijken wat voor sinterklaasgedichten wij precies schrijven en hoe we dat doen. En hoewel Jules Deelder van mening was dat een dichtservice nooit persoonlijke gedichten kan opleveren, weten de trouwe bezoekers van onze service wel beter. Ben je nieuwsgierig naar wat voor gedichten je kunt verwachten? Lees dan de recensies onder de gedichten, of bekijk één van onze vele voorbeeldgedichten óf gedichten aan bekende Nederlanders.

Hart van Nederland zoekt dichtservice- SBS6

Ook de verslaggever van Hart van Nederland vereerde ons met een bezoekje, en wilde vooral weten: Hoe kun je voor vreemden een persoonlijk gedicht schrijven? Uiteraard legden we in geuren en kleuren uit dat dit, mede dankzij het feit dat we dit al jaren doen én het feit dat mensen heel veel persoonlijke informatie sturen, geen enkel probleem is.

DutchCowgirls

Het is alweer een paar jaar (en een paar sites) geleden, maar daardoor niet minder leuk. Weblog DutchCowgirls schreef een artikel over de verschillende dichtservices die online te vinden zijn, en nam ook onze site onder de loep.

Enzovoort

Helaas hebben we niet van al onze mediamomentjes een fragment. Zo was er de uitzending van Veronica DJ Edwin Peters waarin we live een gedicht schreven, een mooi artikel in de Flevopost, en een bizar televisiemomentje waarin we live gedichten moesten schrijven in de Hema. Eén ding is zeker, de dagen voor vijf December zijn voor ons nooit saai.

dichtservice