Waarom een persoonlijk sinterklaasgedicht?

Sinds de oprichting van deze site in 2001 hebben we heel veel vragen gekregen over wat we doen. De vraag die het vaakst terugkomt is zonder twijfel: ‘Waarom hechten jullie zoveel waarde aan een persoonlijke sinterklaasgedicht? Het is toch net zo eenvoudig om het uit een gedichtenmachine te halen?’

Niets is hilarischer dan een krom gedicht

Dat is pertinent onwaar. Het is niet net zo eenvoudig, het is juist veel eenvoudiger. Maar wat ons betreft draait sinterklaas niet om snel of eenvoudig. Sinterklaasavond draait voor ons om gevoel en om de persoonlijke nooit, en persoonlijke sinterklaasgedichten zijn de perfecte manier om dat te realiseren. We zijn ons er echter heel goed van bewust dat niet iedereen een mooi gedicht kan schrijven. Stiekem vinden we dat zelf de kracht van sinterklaas: er is niets hilarischer dan een gedicht dat aan alle kanten krom is en voor geen meter rijmt. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat dat voor de persoon die het gedicht gemaakt heeft, niet altijd even leuk is. Soms wil je ook gewoon de aandacht vestigen op je boodschap, en niet op je gebrekkige kwaliteiten als dichter.

Het gaat om de liefde

Dat is precies de reden dat wij jaren geleden deze site zijn gestart: om ervoor te zorgen dat iedereen de gelegenheid heeft om een mooi, goedrijmend en persoonlijk sinterklaasgedicht te schrijven…of te ontvangen. Is het dan niet raar dat ze dat zelf niet geschreven hebben? Wij vinden van niet. Het gaat erom dat het gedicht met liefde is geschreven, en we kunnen je garanderen dat wij dat doen, de liefde voor het feest zit ons in het bloed.

Aarzel dus niet om vandaag nog een persoonlijk sinterklaasgedicht bij ons aan te vragen. Heb je daar geen budget voor? Geen probleem, je kunt ook een kijkje nemen in de honderden gratis sinterklaasgedichten die we bieden, ter inspiratie of gewoon om keihard te kopiëren.