Sinterklaasherinneringen

Sint op zolder…de herinnering van…

poppenhuisWij woonden in een groot huis met een gigantisch grote zolder. Daar was zo veel ruimte dat er een appartementje gemaakt was. Dit bestond uit een woonkamer, slaapkamer en op de overgebleven zolderruimte was een keukentje ingericht. Hier woonden een oom en tante. Op Sinterklaasavond van het jaar dat ik 3 of 4 jaar was, was ik behoorlijk gespannen. Zwarte Piet bracht immers de kadootjes altijd door het zolderraam en ik wist dat hij daar veel lawaai bij maakte!!! Voor mij was het dan ook een raadsel dat mijn oom en tante zonder vrees boven in hun appartementje bleven, stel je voor dat ze Zwarte Piet tegen het lijf zouden lopen.
Eindelijk hoorden we gestommel en geklop, het was een behoorlijk lawaai. Samen met papa durfden wij, de 3 dochters, het aan om naar de zolder te gaan.

En daar stonden ze dan, de kadoos. Wasmanden vol, maar…..midden op de zolder stond het mooiste en grootste poppenhuis dat ik ooit gezien had. Op een stellage, zodat je er goed bij ko, je kon er omheen lopen. Helemaal tot in detail ingericht met lakentjes op de bedden, handdoeken in de kastjes. Lampjes die echt branden en een bel aan de voordeur. Natuurlijk zagen wij niet dat alles was gemaakt van stofjes die ons bekend voorkwamen. Integendeel, was het niet knap van Sinterklaas dat hij zo goed wist wat wij in huis hadden. Een echt wonder, vond ik het, ik kan me nog zo goed mijn intense verbazing voor de geest halen en vooral het vreselijk blije gevoel dat ik die avond had. In mijn herinnering was dit de mooiste Sinterklaas die ik ooit heb meegemaakt.