Sinterklaasherinneringen

Een bijzondere foto – de herinnering van…


Louisa Folkers

sint00_geschiedenis_sintIk ben bijna 38 jaar geleden op 4 december geboren… een dag voor Sinterklaas. Thuis hadden we het niet makkelijk , 6 kinderen, moeder die altijd “ziek” was en mijn ouders gingen op mijn 8e uit elkaar.

Mijn moeder had het snel bekeken, ze kon de verzorging niet aan, had het druk met andere bezigheden en besloot dat ze geen moeder meer wou zijn. Nog maar 8 of 9 jaar jong moest ik samen met mijn zusje op de fiets maar een plekje elders zoeken. Zware jaren volgden en nooit heb ik meer contact met haar gehad. Elke herinnering wiste ik eigenlijk uit mijn geheugen. Doordat ik vlak voor de Sint mijn verjaardag had werd ik vaak door hem geroepen. En Sint weet alles van elk kind ! Zo ook heel wat jaren later, zeker 20 jaar later, kreeg ik een heel speciaal kado ! Ik had totaal geen foto’s van mijzelf als kind en de enige die kon weten hoe zeer ik daarna verlangde, naar een herinnering, tja.. dat was toch die lieve oude Sint !

Hij gaf me een vrolijke herinnering wat al dat leed gelijk verzachtte ! 2 blije gezichtjes,, mijn zusje en ik helemaal blij door de Sint zijn verwennerij !!!

Na jaren van negatieve en zwarte gedachten heeft Sint dat door een klein fototje allemaal verdreven en mij gewoon een gelukkige herinnering gegeven. Zo kon ik zien dat het niet allen maar kommer en kwel was. Dat er blijkbaar een tijd als kind is geweest dat ik gelukkig was. En dat was op de grootste en mooiste feestdag van het jaar ! Sinterklaas…

Sinterklaas, sorry dat ik zo vaak op u heb gemopperd, sorry dat ik het zo erg vond een dag voor u jarig te zijn waardoor er eigenlijk niemand tijd voor mijn verjaardag heeft , Sinterklaas, ik hoop dat u voor zoveel meer kinderen een geweldige en vooral hele gelukkige herinnering kunt worden !!! Want hoe groot verdriet en ellende ook kan zijn, u maakt het op uw verjaardag voor eigenlijk elk kind wel fijn !

winjenaam